Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از آستارا، نسرین غزنوی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: وظیفه اصلی سازمان منابع طبیعی، حفظ و صیانت از جنگل‌های ملی است و هدف از پخش نمادین درخت‌هایی که در حال حاضر داریم توزیع می‌کنیم، حفظ بافت طبیعی جنگل‌ها و در واقع حفظ جنگل‌های هیرکانی است که حتی در نظر داریم با کاشت گونه‌هایی بومی و با ارزش از قبیل «نمدار» و «ون» و «افرا» در باغات مردم، با حفظ بافت سنتی و طبیعی جنگل‌ها، نمود این جنگل‌های هیرکانی را در املاک و مستثنیات شخصی مردم هم داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در جواب این سؤال که چرا درختان میوه بین مردم پخش نمی‌شود هم افزود: همانطور که عرض کردم هدف ما حفظ بافت طبیعی جنگل‌های خودمان است و در حال حاضر هم حدود 80 نوع درخت و درختچه در جنگل‌های ما وجود دارد و چون این نهال‌ها از نهالستان‌های طرف قرارداد با منابع طبیعی تهیه می‌شوند و آنها نیز نهال میوه ندارند. ما هم فقط اقدام به پخش همان گونه‌ها می‌کنیم.

رئیس منابع طبیعی آستارا همچنین گفت: کنار توزیع درختان بومی، یکسری از درخت‌های سوزنی برگ به علت اینکه هم کاشت و هم نگهداری آن راحت‌تر است و هم تقریباً در تمام خاک‌ها رشد می‌کند، بین مردم پخش شد، ولی نامه‌نگاری‌های رسمی که سال‌جاری داشتیم به خاطر حفظ منابع طبیعی و درختان بومی درخواست کردیم که گونه‌های سوزنی برگ کمتر توزیع شود و بیشتر به توزیع پخش گونه‌هایی روی بیاوریم که در حال انقراض هستند.

وی در همین رابطه افزود: ما در سال جاری و در قالب طرح‌های جنگل‌کاری حدود 55 هکتار از اراضی و جنگل‌های مخروبه در دو نقطه و در پنج موقعیت از ارتفاعات «شیری حیاطی» و «کلمبو»ی چلوند از همین گونه‌های جنگلی جنگل‌کاری و سپس با قرق بان محصور کردیم.

خانم غزنوی در مورد طرح‌های آبخیزداری هم گفت: سال‌جاری حدود 2800 متر مکعب با اعتباری بالغ بر 800 میلیون تومان پاویون بندی و دیواره‌سازی را در لوندویل و چلوند انجام دادیم و در واقع هدف از اجرای طرح‌های جنگل‌کاری و آبخیزداری حفظ خاک‌ است تا در مقابل سیل و سیلاب‌های بزرگ از بروز فاجعه و ایجاد خسارت‌های کلان جلوگیری به عمل بیاوریم، یعنی اگر درخت و ریشه‌ای در خاک وجود نداشته باشد، مقاومت آن خاک هم در برابر سیلاب‌های آنچنانی وجود نخواهد داشت و موجب بروز خسارت‌های جبران ناپذیری خواهد شد.

وی در پایان به اشاره به اینکه برای تولید و ایجاد هر یک سانتی‌متر مربع از خاک، بین 500 تا 700 سال زمان لازم است، گفت: حفظ ذخایر ملی وظیفه‌ای همگانی است و ذخایر آبی زیر زمینی هم یکی از مهمترین آنهاست و باید گفت ریشه درختانی که در همان خاک کاشته می‌شوند به حفظ همان خاک کمک می‌کند و طبیعی است که وقتی درختی و ریشه درختی نباشد، خاک هم از بین خواهد و رفت و در نتیجه ذخایر آبی برایمان باقی نخواهند ماند، بنابراین از مردم عزیز منطقه و بخصوص از مسافرین محترمی که قصد مسافرت به مناطق جنگلی را دارند، صمیمانه خواهش می‌کنم که در حفظ و صیانت از این موهبت الهی و حیاتی کوشا باشند تا بتوانیم این نعمت خدادادی را سالم و سرزنده به آینده‌گان خود تحویل دهیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جنگل منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۹۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی