Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@00:37:42 GMT

کاشت 500 اصله نهال در منطقه قره‌چریان

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۶۹۹۲۶

کاشت 500 اصله نهال در منطقه قره‌چریان

به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان:  کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی زنجان گفت: امروز 500 اصله نهال مقاوم به آب و هوای منطقه در قره‌چریان کاشته شد.

 جعفر خلفی در حاشیه مراسم کاشت نهال در سایت قره‌چریان، در جمع خبرنگاران،گفت: ایستگاه تحقیقات پخش سیلاب بر آبخوان قره‌چریان در زمینی به مساحت 250 هکتار از اراضی کشاوررزی قرار داشته و آب‌های سیلابی را پخش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این مسئول در رابطه با پخش سیلاب، ادامه داد: پخش سیلاب آب‌هایی را که از رودخانه عبور می‌کند یا کاستن از سرعتش به دشت منتقل کرده و سپس به آبخوان‌های زیرزمینی منتقل می‌کند.

خلفی افزود: در ایستگاه پخش سیلاب قره‌چریان آب رودخانه ارمغانخانه در مواقعی که سیلابی بوده و یا توسط روستائیان منطقه استفاده نمی‌شود، از مسیر منحرف شده و به سطح دشت سهرین و قره‌چریان منتقل می‌شود.

وی با اشاره به برنامه نهال‌کاری، خاطرنشان کرد: امروز 500 اصله نهال که شامل 200 اصله نهال بادام، 200 اصله نهال سنجد و 100 اصله نهال زالزالک کاشته شد که با توجه به وجود رطوبت در منطقه سعی شده نهال‌هایی مقاوم با کم‌آبی در محیط کاشته شود.

  کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی زنجان یادآور شد: قره‌چریان سال 77 برای اولین‌بار آبگیری شده و هر ساله به طور میانگین 5 میلیون مترمکعب به آن تزریق شده است.

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان کاشت 500 اصله نهال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۹۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان

در پی بارندگی‌های اخیر در منطقه و سیلاب‌های ورودی از همسایه بخش‌هایی از تالاب بین‌المللی هامون آبگیری شده و باعث رونق مجدد، اما موقت گردشگری در منطقه سیستان شده است. 

مردمان سیستان بیش از دو دهه است که به دلیل خشکسالی‌های اخیر و باد‌های ۱۲۰ روزه با انواع و اقسام بیماری‌های ریوی و چشمی دست و پنجه نرم می‌کنند و عملاً به دلیل عدم پرداخت حقابه سیستان از سوی کشور افغانستان سال‌های بسیار سختی را پشت می‌گذارند. 

این مردم همواره در فصول پربارش سال در انتظار بارندگی‌ها و نزول رحمت الهی هستند تا زمین تفتیده و خشکیده سیستان قدری طعم زندگی و آب را بچشد که در این سال‌ها اوضاع خیلی به کام آنها نبوده ولی باز هم از رحمت خداوند ناامید نیستند. 
ورود سامانه‌های بارشی در هفته‌ها و روز‌های اخیر چه در داخل و چه کشور افغانستان بارش‎‌های خوبی را به همراه داشت که علیرغم ناملایمت‌هایی که طالبان در پرداخت حقابه داشته‌اند باز هم قدر ناچیزی از سیلاب سرریز شده سد‌های این کشور وارد سیستان شده است. 

کیخا یکی از شهروندان سیستانی گفت: درست است که سالهاست در این منطقه جز خاک و شن و ماسه و سختی چیز دیگری نداشته ایم، اما باز هم حاضر به ترک خانه و کاشانه خود نیستیم، اما از مسئولان و خصوصاً وزارت امور خارجه مطالبه جدی داریم که نسبت به دریافت حقابه ما از طالبان به صورت جدی عمل کند. 

وی ادامه داد: آب در سیستان به معنی زندگی و حیات است و اگر آب نداشته باشیم عملاً امکان زندگی کردن وجود ندارد و مسیولان باید به این مساله به خوبی واقف باشند و ذره‌ای از حق مسلم مردم سیستان در خصوص حقابه کوتاه نیامده و به هر نحوی که می‌توانند اقدام فوری داشته باشند. 

دهمرده، یکی دیگر از ساکنان منطقه سیستان نیز به خبرنگار ما اظهار کرد: آبی که امروز وارد منطقه سیستان شده است به هیچ وجه حقابه تالاب هامون نیست بلکه میزان حجم سیلاب غیرقابل کنترل از سوی طالبان و آب‌های سرریز شده از سد‌های کشور افغانستان است. 

وی ادامه داد: ما هرگز به این سیلاب راضی نمی‌شویم و تنها خواست و مطالبه ما دریافت منظم و کامل حقابه سیستان است تا بتوانیم همچون گذشته به کشاورزی و دامداری بپردازیم و این منطقه را مجدداً احیا کنیم. 

بازگشت زندگی به سیستان 

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: سیستان ظرفیت‌های گردشگری بسیاری دارد و همه ساله در ایام نوروز نیز گردشگران داخلی و خارجی را میزبانی می‌کند، اما به دلیل خشکسالی‌های اخیر دچار مشکلاتی شده است. 

علیرضا شه‌بخش افزود: خوشبختانه طی روز‌های اخیر و به دلیل بارندگی و سیلاب‌هایی که شاهد بودیم قدری آب به این منطقه وارد شده و به نوعی باعث رونق گردشگری و شادمانی مردم شده است. 

وی ادامه داد: به دلیل آب ورودی به منطقه کوه خواجه، مسافران و گردشگران زیادی طی دو روز گذشته این نقطه را برای سفر و بازدید انتخاب کرده‌اند و از تماشای این صحنه‌ها که رو به فراموشی بود لذت می‌برند. 

به گفته شه‌بخش، آب ورودی ناشی از سیلاب‌ها که تحت هیچ شرایطی حقابه سیستان نیز محسوب نمی‌شود موجب آبگیری بخش‌هایی از تالاب هامون و اطراف کوه خواجه شده و صیادان با به آب انداختن توتن و قایق‌های خود که سال‌ها خاک میخورد در حال خدمت‌رسانی به گردشگران هستند و گشت و گذار آبی را برای آنها مهیا کرده‌اند. 


میزبانی پایگاه ملی کوه خواجه از گردشگران 

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان نیز گفت: همزمان با ورود سیلاب‌های سرریز شده از سد‌های کشور همسایه و بارندگی‌های داخل کشور، بخش‌هایی از تالاب هامون که در محدوده پایگاه ملی کوه خواجه قرار دارد آبگیری شده و تصویری زیبا را برای مردم این منطقه به وجود آورده است. 

مجتبی سعادتیان افزود: در روز‌های گذشته پایگاه ملی کوه خواجه پذیرای تعداد بسیار زیادی مسافر و گردشگر بوده که برای تماشا و استفاده کردن از زیبایی خدادادی به این منطقه سفر کرده‌اند. 

وی ادامه داد: تعداد ورودی مسافران به قدری زیاد بوده است که مردم برای رسیدن به کنار آب، تفریح و اینکه تنی به آب زده و یا از قایق سواری استفاده کنند ساعت‌ها در ترافیک جاده‌ای بوده‌اند، اما باز هم این سختی را به جان خریده و خود را به آب رسانده‌اند. 

همه می‌دانند زندگی مردم و به طور کلی حیات در شمال استان سیستان وبلوچستان به آب بستگی دارد که به دلایل شرایط جوی و آب، سدسازی‌های کشور همسایه و عدم پرداخت حقابه این منطقه دچار خشکسالی‌های شدید شده است و همین میزان آبی که به دلیل سیلاب وارد تالاب هامون شده است خوشحالی را همراه آورده است.

منبع: تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • سیلاب در شرق استان کرمان، بدون تلفات